Tippek és trükkök a csináld magad vízvezeték

 

Tippek és trükkök a csináld magad vízvezeték

Vízvezeték-problémák? Nem vagy egyedül. Annak ellenére, hogy mennyire egyszerű a legtöbb vízvezeték-problémát megoldani, sokan nem tudják, hogyan kell megoldani a saját egyszerű vízvezeték-problémáikat. Ha ilyen ember vagy és el akarja kerülni a szolgáltatás fizetését, olvassa el tovább, hogy megtudja, hogyan válhat vízvezeték-szakértővé!

Ha a víz fekete színű lesz, akkor valószínűleg vas- és magnézium-problémája van a vízének. Vegye fel a kapcsolatot egy vízlágyító társasággal, és kérje meg őket, hogy jöjjenek ki, és értékeljék a vizet. Vízlágyító hozzáadásával képesek lesznek megoldani a problémát.

Ha a mosogatója rozsdás vizet bocsát ki, és nem üríti ki, akkor ez valószínűleg a csövekbe felhalmozódott biológiai szennyeződések és zsír miatt. A csatornákat szakszerűen meg kell tisztítani, lehetővé téve a csatornák maximális áramlását. A csatornának teljesen nyitottnak kell lennie.

Mielőtt a hideg évszak elkezdődne, ellenőrizze a csatornájának állapotát a ház tetőjén. Távolítsa el az összes törmeléket, leveleket és ágakat, hogy zökkenőmentesen folyhasson a víz és könnyen kifolyhasson. Az előzetes gondoskodás segít megelőzni az útvezetékkel kapcsolatos súlyos problémákat.

Ha a szennyvízcsatorna biztonsági mentése megtörténik, van néhány teendő a hibaelhárításhoz és a tisztításhoz, ideértve a berendezések bérlését is, mint például a fővezeték. Ez azonban gyakran nem elégségesen foglalkozik a problémával. Ezután egy szakembernek ki kell értékelnie a problémát, egy kamera módszerrel, és alaposan meg kell tisztítania a vezetéket.

Ne lepődj meg, ha egy vízvezeték-szerelő a vártnál magasabb költségeket számít fel Önnek. Sok vásárló úgy gondolja, hogy a WC-vel vagy más vízelvezetéssel kapcsolatos problémák megoldásának egyszerűnek kell lenniük, ezért az árnak alacsonynak kell lennie. Ne felejtse el, hogy a vízvezeték-szerelőknek nem csak a munkát kell fizetniük, hanem a szükséges alkatrészekért is.

Semmilyen körülmények között ne tegye a citromot a rendelkezésére. Noha a citrom illata nagyszerű illatot ad az Ön rendelkezésére, a sav korrodálhatja a benne lévő fém alkatrészeket. Ehelyett használjon kifejezetten erre a célra készült termékeket. Ezeket a termékeket a legtöbb boltban megvásárolhatja, vagy bárhol, ahol tisztítószereket árusítanak.

A meleg évszakokban látni fogja, hogy sok madárfészek alakul ki a vízvezeték-szellőzőcsövekben és azok körül. Elengedhetetlen, hogy ezeket tisztítsa meg, mivel romboló hatással lehetnek a vízvezeték minőségére és a víz áramlására otthonában.

A víz bekapcsolása elkerülése érdekében gondolja át a gumi takarókat vagy hevedereket. Ahelyett, hogy feltételeznék, hogy a csöveket ki kell cserélni, fontolja meg azok rögzítését vagy pufferolását. Ha a csövek műanyagok, hagyjanak nekik teret a tágulásra és a zsugorodásra. Ha a csövek nem szivárognak, hanem csak zajt adnak, akkor távolítsa el a zajt.

Ha a csövek felszakadtak egy emeleti területen, használjon egy szerszámot a mennyezet alsó részének perforálására, és helyezzen edényeket és serpenyőket a víz elfogásához. Ha ez nem történik meg, a felhalmozódó víz súlya a teljes mennyezet összeomlását okozhatja.

Ha új vízmelegítőt telepít, és szivárgás nyílik a nyomáscsökkentő szelepről, akkor szükség lehet egy tágulási tartályra. A nyomás növekszik, ha a vízmelegítő megfelelő módon működik. Ezért az új vízmelegítőnél szükség lehet egy tágulási tartályra is.

A vízvezeték-probléma nem olyan nehéz kezelni, ha ismeri az alapvető vízvezeték-problémák megoldását. Legközelebb, amikor drága vízvezeték-szerelő hívására gondol, inkább húzza ki ezt a cikket, és ellenőrizze, hogy a ma itt olvasott tippekkel meg tudja-e oldani a problémát.

 

© Copyright Chiptuning Budapest